Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

η μαγεία του ακάλυπτου χώρου03/06/2014
ο Τα blog είναι συνάρτηση αναρτήσεων.
ο Το παλαιό κτίριο του Ευαγγελισμού, όπως και το Hilton πέρα, έχει μια ομορφιά. Με εσωτερική αυλή και πρόσοψη στη βορεινή σοφίτα κατά το «αρμονίη αφανής φανεράς κρείττων». Η θέα (από τον ένατο όροφο) είναι όντως μαγική, ιώδης τα δειλινά, άλλη από την συνήθη. Βλέπεις όλην την Αθήνα. Κι από τα πίσω σιδηρόφρακτα παράθυρα την Γεννάδειο και τον Λυκαβηττό.
ο Κρώζουν τα χελιδονάκια καθώς ορμούν προς τα φωτισμένα παράθυρα του ενάτου ορόφου του Ευαγγελισμού, όπως ακριβώς στο Lecce κατά την δύση του ηλίου, εκειδά κατά την κεντρική πλατεία.
ο 'Εχω μαγνητιστεί από μια καρικατούρα εικόνας βυζαντινής στον τοίχο. Από κοντά είναι περισσότερο ωραία από όσο είναι. ΜΡ ΘΥ. Την κοιτάζω συνέχεια. Το ίδιο κι η αδελφή που μ' επέτρεψε να την προσεγγίσω. Πότε θα την ξαναϊδώ;
04/06/2014
ο 'Ηρθε να κάνει φίλους στην ψυχιατρική· Χαίρομαι διότι εδώ μπορώ να κάνω νέους φίλους, είπε!
ο Η όντως αναρχία στα κοινόβια των ψυχιατρείων. Μπορείς να αναλάβεις έργο εκεί, μέσα; 'Εργο εθελοντικό; Μπορείς να το ζητήσεις και να το επιτύχεις;
ο Εκακώθην και εταπεινώθην έως σφόδρα· ωρυόμην από στεναγμού της καρδίας μου (Ψαλμ. λζ΄).
05/06/2014
ο Η νέα κοινωνία η των θεραπευτηρίων είναι όντως αναρχική στον βαθμό που νέοι άνθρωποι συναντώνται και κατεργάζονται την (φευ!) σωτηρία. Εγκάρδιοι! 'Οχι όμως με εξάρχουσα την φραπεδιά. 'Απαγε.-
ο Η νέα σεισάχθεια δεν είναι να βοηθούμε όσους καταχρηστικά δανείστηκαν, αλλά να βοηθούμε ο ένας τον άλλο μεταξύ μας. Ο Σόλων σε νέες περιπέτειες.
ο Οι κατά τόπους ψυχιατρικές κλινικές είναι τα αναρχικά κοινόβια του μέλλοντος στο σήμερα!
ο Είναι δύσκολο πολύ να αποδεχτεί ο ένας τον άλλον. Δεν θα σε δεχτεί ποτέ κανείς τόσο εύκολα.
07/06/2014
ο Τα ψυχιατρεία είναι η κατεξοχήν συνάρτηση ψχ, χψ χωρίς σταθερές. Καμμία σταθερή. Από κει και πέρα βάζεις όσες σταθερές θέλεις για να μελετήσεις είτε τον άγνωστο ψ, είτε τον άγνωστο χ. Δηλαδή την παλίντονον ψυχή.
08/06/2014
ο 'Ολο βρίσκω την ευκαιρία να μυρίσω τα γιασεμάκια au verre d' eau στο γραφείο των αδελφών νοσοκόμων.
11/06/2014
ο Το αναρχικό κοινόβιο των μοναχικών θεραπευτηρίων κείται εις ανάστασιν πολλών.
12/06/2014
ο Ο σταυρός είναι η αντιστροφή του δέντρου που κρεμώμαστε παιδιά. 'Οπως ακριβώς και οι κίονες οι ανάστροφοι στον μινωικό πολιτισμό. Ανάστροφοι για να μην ριζώσει ξανά ο κορμός του δέντρου.
ο Δενδροπάθεια. Δενδροειδής δενδροπάθεια.
ο Χονδροειδές.

Φτου ξελευτερία για όλους! Ο ίδιος.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: