Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006

e*γκλημα στο EL fun


a banner made in magicasland27-10-2006: Το κουβάρι ξετυλίγεται αρχικά εδώ και κατόπιν εδωδά. Παιδιά, σάς ευχαριστούμε.


11 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Θείε, η αλήθεια θα λάμψει (λέμε τώρα)

Με τρομάζει ένας γραφικός συνωμοσιολόγος να μπορεί να τσαλακώνει ανθρώπους, να έχει τόση επιρροή στα τεκταινόμενα στο Διαδίκτυο, να κινητοποιεί εισαγγελείς και αστυνομία. Στο τέλος βέβαια όλη η ιστορία θα γυρίσει εναντίον του, αλλά ως τότε δεν γελώ... "μηδένα προ του τέλους *Κ*ακάριζε"...

Καλημέρα

το θείο τραγί είπε...

Γατούλη, καλή όρεξη.

Τί να πώ. Και βέβαια μάς τρομάζει... Ωστόσο, υπονοείς ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση;

Πάντως δεν νομίζω πως χρειάζεται επιρροή κάποιος για να κάνει μια μηνυτήριο αναφορά. Η οποία κατόπιν παίρνει τη σειρά της, το "δρόμο" της, και οδηγεί στο ακροατήριο. Ο νόμος είναι νόμος. Και εφαρμόζεται.

Γιατί όμως δεν διώχθηκε παράλληλα (αφού υπάρχει δίωξη) και κάθε τρίτος που παρέχει την εν λόγω ροή RSS, αλλά μόνον ο blogme? Δημιουργούνται ερωτηματικά.

το θείο τραγί είπε...

Κι εδωδά, στο "Για σκέψου", θα βρεί ο ενδιαφερόμενος μια σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος.

funEL είπε...

O ΜΗΝΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο Δ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Και με την άτοπο απαγωγή στα blogs του blogme.gr το συμπέρασμα βγαίνει απολύτως σίγουρο(δεν σατιρίζεται κανένας άλλος έντονα σε κανένα άλλο blog στο ευρετήριο του blogme. Gr. Όπου, σημαντικό, το μοναδικό στη κατηγορία του blog ήταν ΜΟΝΟ το funel.blogspot.com. ) Επικουρικά αναφέρουμε τις ανάλογες απειλές (όπου και βρήκαν έδαφος) στο site kafenes.gr από τον κ Λιακόπουλο (απ ότι φαίνεται ο ιδιοκτήτης του site γλίτωσε ανάλογη μεταχείριση). Φυσικά ξέρουμε και άλλους ιστιότοπους που έγιναν ανάλογες τραμπούκικες απειλές. (σε άλλους έπιασε, σε άλλους όχι) Περισσότερα σε ανάλογο ένθετο ποστ συντόμως.

Όλοι ξέρουν ποιός είναι ο κ. Λιακόπουλος τι πρεσβεύει, το παρόν και το παρελθόν του. Όλα αυτά είναι απολύτως αναμενόμενα και συνάδουν απόλυτα με το «Δυνατό και Ελληνικό» προφίλ του.
HEIL UBERMENSCH LIAKO. ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ. GOTT MIT UNS.


ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
”Με φέρνεις σε δύσκολη θέση, γιατί έψαξα και βρήκα (ΟΧΙ μέσω του κατηγορούμενου) ποιός είναι ο μηνυτής. Αμφιταλαντεύομαι αν πρέπει να το πω, δεν είναι δικιά μου δουλειά να το πω, επειδή όμως όντως το θέμα είναι πολύ σοβαρό, επειδή το θέμα εκτός από σοβαρό είναι και δημόσιο και μας αφορά όλους, επειδή οδήγησε εμμέσως σε δραστικό περιορισμό του δικαιώματος της έκφρασης, επειδή θεωρώ ότι συντρέχει αξιολογικά ισχυρότερο συμφέρον να μην μείνει κρυφό το όνομα του μηνυτή (ιδιαίτερα μάλιστα αφού πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο), γιατί με την μυστικοπάθεια δημιουργείται και παγιώνεται μια ατμόσφαιρα φόβου και απειλής που τσακίζει την ελευθερία του μέσου στη ρίζα της, μηνυτής είναι ο Δημοσθένης Λιακόπουλος. Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο της εγκλήσεώς του και εννοείται ότι εφόσον θεώρησε ότι θίγεται, δικαιούταν να προστατεύσει τον εαυτό του με κάθε νόμιμο μέσο. Αφού όμως τα πράγματα πήραν τη δυσανάλογη τροπή που πήραν, το θέμα παύει να αφορά μόνο αυτόν, έχει ευρύτερη διάσταση και ο κόσμος δικαιούται να γνωρίζει. Δημοκρατία έχουμε κι ό,τι οδηγεί εκ του αποτελέσματος στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας, δεν είναι ένα θέμα που άπτεται μόνο των αμέσως εμπλεκομένων. “
Στα comments του old boy.
http://old-boy.blogspot.com/2006/10/blog-post_116187810249534670.html


* φυσικά, κατά τη γνώμη μας, λίγο νοιάζει τον κ. Λιακόπουλο η έκβαση της υπόθεσης στα δικαστήρια. Τον νοιάζει να βρει ΠΟΙΟΣ τον σατιρίζει... μετά έχει αυτούς άλλους τρόπους να τον εκπολιτίσει αλά Πούτιν, εκτός δικαστηρίων δυνατά και ελληνικά... πάντα κατά τη γνώμη μας φυσικά.

το θείο τραγί είπε...

Ναί, βρε funel, αυτό το εμπεδώσαμε. 'Ομως, δεν αρκεί η εις άτοπον απαγωγή, δε νομίζεις;

Ανέφερα πως παραδέχομαι την έγκριτη έρευνα, δες Old Boy, δες τον Ιστολόγο - Τάλω. Την παραδέχομαι για τα έγκριτα (στην blogόσφαιρα) πρόσωπα που την διεξάγουν.

Λοιπόν, δεν έχουμε κάποια μαρτυρία από την πλευρά του φερόμενου ως μηνυτή (έστω και μέσα από δικούς του ή άλλους διαύλους ενημερώσεως), για τόν οποίο, βέβαια, μιά ενδιαφέρουσα υπεράσπιση γράφηκε ήδη εδωδά από τον Γιώργο Μίχο.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά για την πλευρά blogme.gr και την διαχείριση του θέματος εκ μέρους της.

Σε γενικές γραμμές είμαστε μαζί σας.

Υ.Γ. Αναμένομεν τις περαιτέρω έρευνες από δημοσιογραφικής πλευράς (δες: Κουφόπουλος - ΣΚΑϊ), η οποία μπορεί όντως και επώνυμα πλέον να βεβαιώσει το πρόσωπο του μηνυτή.

Αυτό, σε συνάρτηση με το σχετικό συνέδριο (όπως ανακοίνωσε ο Vitamo) που θα είναι σε εξέλιξη όλη την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

losTromos είπε...

Το μια αληθινή ιστορία το έκλεψες απο τον αρχαίο ημων Λουκιανό;

Ανώνυμος είπε...

Den vlepo to mail sas, pos tha ginei na eixame to mail sas?

ellinida είπε...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ο Αντώνης Τσιπρόπουλος δεν λέει δημόσια ποιός είναι ο μηνυτής . Δεν είναι παράνομο να το ανακοινώσει .
Είδα στον Καφενέ ότι κατ'απαίτηση του Λιακό αφαιρέθηκε το όνομα του .
Είδα τα όσα λέει ο funel και μου φαίνονται απόλυτα λογικά .
Αλλά ... δεν μπορούμε να βασιστούμε σε φήμες .
Ελεος ... στο τέλος με αυτή τη μυστικοπάθεια θα ξεφτίσει η ιστορία .

το θείο τραγί είπε...

Σωστά! αγαπητή μου. Κάτι γράφω σχετικά σ' ένα τελευταίο σχόλιο που μόλις απίθωσα στου Old Boy, απ' αφορμή όλα αυτά.
['Ισως αργήσει να εμφανιστεί, δεν ξέρω τί τρέχει τούτες τις μέρες με το blogger].

Ναί, losTrome, ο Λουκιανός μάς άφησε ένα του πάνυ φανταστικό κείμενο, με αυτόν τον προφανή τίτλο. Σ' ευχαριστώ, που το σημειώνεις και σύ. Σκοπίμως το έγραψα έτσι. 'Ιδομεν.

Ανώνυμε, ό,τι θέλετε, ορίστε παρακαλώ, εδώ... Δυνατά, στο διαδικτυακόν φώς. Πρός τί τα ιδιαίτερα mail?

Ωστόσο, επιμένω στο έγκριτο διαδικτυακό πρόσωπο του Old Boy, αν και δεν τον ξέρω προσωπικά. Γιατί βέβαια, όπως θα έλεγε και ο Χοιροβοσκός, αυτοί που είμαστε πίσω από τις οθόνες, οι ίδιοι είμαστε και στην ζωή!

Ο ίδιος.

Μαύρος Γάτος είπε...

Όλα με τη σειρά. όρταν με το καλό μάθουμε ΣΙΓΟΥΡΑ, τότε θα μιλήσουμε βροντερά. Δεν υπονοώ τίποτα απολύτως συνωμοσιολογικό, απλά εννοώ ότι σίγουρα κάτι σάπιο υπάρχει, όταν η αστυνομία και ο εισαγγελέας κάνουν τέτοιες χοντρές, αν μη τι άλλο, γκάφες...

Σ;)

Ανώνυμος είπε...

Xixixi kai to El Paso ginontai eglimata kai sto EL Venizelos petane gaidaroi xexexe

kaloooos