Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

για τον έρωτα ξανά


168. Ο χριστιανισμός έδωσε στον 'Ερωτα να πιη δηλητήριο – αυτός δεν πέθανε αλλά εκφυλίστηκε σε βίτσιο.

Ο χριστιανισμός θέλησε να εξοντώση τον έρωτα μεταβάλλοντάς τον σε αμαρτία κι ο έρωτας για να επιβιώση πέρασε στην παρανομία. Το βίτσιο είναι η παρανομία του φυσικού.Στέλιος Ράμφος, Νίτσε Για καλό γούστο. Αφορμές πνευματικού αναπροσανατολισμού, [τόμος αφιερωμένος Σε ένα Θεό που χορεύει, εδώ από το τέταρτο μέρος Γνωμικά και ιντερμέδια της πρώτης εργασίας, ήτοι Πέρα του καλού και του κακού], έκδ. Αρμός, Αθήνα 2009, σ. 133.------
Υ.Γ. Εν είδει υπομνήματος διάβασε εδωδά την πρόσφατη είδηση.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο χριστιανισμός απεναντίας αναδεικνυει τον ερωτα.οι περισσοτεροι δυστυχως παπαδες κ εμεις ειναι που μεταβαλαμε τον ερωτα σε αμαρτια κ κατ'επέκταση σε βίτσιο!καλη η είδηση απο την καθημερινη κ σωστη η κινηση του αφορισμου, αλλα σάμπως δεν τα βλεπουμε αυτα κ χειροτερα να γινονται κ στους δικους μας εκκλησιαστικους κύκλους και μαλιστα ντυμένα ολα με μια δηθεν μεγάλη πνευματικοτητα!Ασε αυτους που εχουν αφορισειαπο σκανδαλα κ μετα τους εχουν επαναφερει κ το παιζουν κ γλυκοι γερονταδες.μακαρι κ η δικη μας εκκλησια να μιμηθει στην κινηση της την καθολικη κ να αρχιζει να αφοριζει κανεναν.
εχουμε γεμισει απο ανυπαντρες παπαδιες,ουστ!

ο γ.

το θείο τραγί είπε...

Δεν έχεις και άδικο.

Να σημειώσω μόνο πως με πλάγια γράμματα δίνεται το 168ο απόσπασμα από το Πέρα από το καλό και το κακό του Νίτσε και από κάτω το σχόλιο του Ράμφου.

το θείο τραγί είπε...

Ωστόσο υπάρχει και αυτή η οπτική. Ο ίδιος.